TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

13 januari 2019: ONTMOETING IN GENNEPESE BIEB – Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen

  

Op zondag 13 januari organiseert de bieb van Gennep, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Gennep, een samenzijn van vluchtelingen en mensen die al lang in (de omgeving van) Gennep wonen. Iedereen is die dag van harte welkom om elkaar te ontmoeten en samen lekkere hapjes te nuttigen, maar uiteraard ook om materialen te lenen of rustig een tijdschrift te lezen. Openingstijd: 13.00-16.00 uur.

Deze gezellige middag maakt deel uit van een bijzondere pilot, waarbij de bieb in de maanden januari en februari iedere zondag haar deuren opent èn een leuk programma verzorgt. Als dit een succesvolle ontwikkeling blijkt, zullen er snel meer zondagen volgen.

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de gemeente en de inzet van de fantastische werknemers van de Gennepse bibliotheek. Met z’n allen zijn zij altijd op zoek naar manieren om BiblioPlus, en haar bibliotheken, mee te laten groeien met deze tijd; de bibliotheek te ontplooien als een plek om boeken te lezen, maar ook om elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. BiblioPlus vindt het bovendien belangrijk dat iedereen van haar faciliteiten gebruik kan maken; daar horen ruime openingstijden bij.

Aangezien 2019 in het teken staat van het Jaar van de Ontmoeting èn 13 januari de Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen is, gaan we op deze zondag het gesprek met elkaar aan. Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, maar vaker op misverstanden en vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om voor­oordelen weg te nemen en wederzijds begrip te creëren.

Onder het genot van muziek vanuit alle windstreken en authentieke, zelfgemaakte hapjes kunnen mensen op ongedwongen wijze met elkaar in gesprek gaan. Om verhalen uit te wisselen, om elkaar vragen te stellen, om met en van elkaar te leren, om samen te lachen en te huilen.

Vooraf aanmelden is niet nodig en inloop is gratis. Uiteraard zijn ook de kinderen van harte welkom, onze Speelotheek is er niet voor niks!