Stockholm
09 Dec, Saturday
-0° C
TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

16 FEBRUARI: BATTLEFIELD TOUR

Zondag 16 februari 2020 Battlefield Route Op Lokatie!
In het jubileumjaar 2020 zal wederom een speciale versie van de Battlefield Route worden gehouden. Na twee eerdere succesvolle edities in 2015 van het project ‘Battlefield Route Op Lokatie’ zal op zondag 16 februari 2020 opnieuw een editie van het project met gidsen plaatsvinden. Op een aantal punten op de route zal tekst en uitleg gegeven worden over de militaire ‘Operatie Veritable’. Op gezette tijden zullen de ervaren gidsen van Battlefield Tours Veritable, LiberationTour Groesbeek en Rhineland Battlefield Tours door middel van kaart- en fotomateriaal de acties van de Schotse troepen op lokatie, in het veld, uitgebreid toelichten. Het schema is als volgt:

 

 

Schema 16 februari 2020:
start

-09:15 ‘De Hoge Hof’ Derdebaan 14 Groesbeek, start uitleg Battlefield Route en informatie over het begin van Operatie Veritable (routepunt 1).
-Er zijn 4 tussenstops met uitleg over het verloop van Operatie Veritable; in Milsbeek, Afferden/Siebengewald en Goch. Hier is wordt ter plekke uitleg gegeven aan de hand van beelmateriaal en informatie door onze gidsen.

 

-Rond de middag (routepunt 3, Afferden/Siebengewald) zal er voor een lunch worden gezorgd.-Na de lunch zullen enkele veteranen van de 51e Highland Divisie bij de tocht aansluiten (onder voorbehoud).
-14:00 Reichswald War Cemetery Kleve, kranslegging en korte cermonie.
-De tocht eindigd rond 15:00 bij de laatste stop (routepunt 5) bij het stadhuis in Gennep, alwaar uitleg wordt gegeven en tevens een Militair Hoofdkwartier en Radiostation is ingericht om te bezichtigen.
einde

 

Aanmelden
Meld u nu aan!* (uiterlijk vrijdagavond 14 februari 2020 om 20:00) via het emailadres: battlefieldroute@veritable.eu als u de route met uitleg wilt rijden op zondagochtend 16 februari 2020. Dan kunnen wij tijdig het informatiepakket voor u klaarleggen bij het startpunt, tevens blijft u op de hoogte van de laatste informatie en eventuele wijzigingen in het programma. Graag het aantal personen en het aantal voertuigen vermelden bij aanmelding. Probeer het aantal voertuigen te beperken i.v.m. parkeerruimte.

De kosten zijn €17,50,- per persoon. Inbegrepen zijn een routeboekje inclusief tijden en adressen, uitleg op delokaties door proffesionele Battlefield Guides, koffie & thee onderweg en een lunch tussen de middag. De totale route is ongeveer 75km, u rijdt met eigen vervoer.

*Let op: i.v.m. ruimte/parkeer gebrek bij de tussenstops zit er een limiet aan het aantal voertuigen/deelnemers, wij zullen daarom altijd uw deelname moeten bevestigen.

Betaling: Na bevestiging van ons (via de mail) van uwdeelname zullen we u verzoeken het bedrag vooraf over te maken op IBAN: NL91RABO0168449005 t.n.v. Stichting Veritable, onder vermelding van: ‘Battlefield Route 2020’ en uw naam.

Zie ook de website van  Stichting Veritable