TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

17 maart: lezing ‘De Vluchteling – Mijn Medemens…’

LEZING

Verzorgd door Yasmin Verschure

Datum zondag 17 maart 2019

Tijd 14:30 uur

Locatie Kenniskeuken (souterrain bibliotheek Gennep)

Aanmelden vooraf niet noodzakelijk / toegang gratis

 

‘Vandaag zijn zij op de vlucht – morgen kun jij dat zijn…’ Yasmine ging naar Griekenland met lege handen en een open hart.

 

Tijdens deze eerste lezing in het kader van ‘Het Jaar van de Ontmoeting 2019‘ gaan we in gesprek met mevrouw Yasmin Verschure. Het belooft in meerdere opzichten een verrassende middag te worden. Laat je verbazen!

Yasmin Verschure reisde naar het Griekse eiland Lesbos en ontmoette daar veel vluchtelingen. Haar ervaringen beschreef zij in het boek ‘Volk van mijn Volk‘. Zij werkt vanuit de overtuiging dat vluchtelingen ons leven enorm verrijken. Zij brengen ons in contact met ons onvermogen, onze angst. Ieder mens die de moed heeft om de oversteek te maken en daarbij de dood letterlijk in de ogen kijkt, heeft een reden om hier te zijn…

Yasmin laat je beseffen dat wij allen vluchtelingen zijn op zoek naar vrijheid. Zijn wij bereid, ben ik bereid, mijn innerlijke grenzen te verleggen en die ander oprecht in de ogen te kijken om te ontdekken dat er uiteindelijk geen ander bestaat…?

Kom, laat je raken en koop eventueel haar prachtige boek als ondersteuning voor haar projecten.

Kijk voor meer informatie op de website van Yasmine: www.yasminverschure.nl

Georganiseerd in samenwerking met BiblioPlus en onderdeel van het Jaar van de Ontmoeting.