TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

21 november 2019: MOLUKSE AVOND

ONTMOETINGSAVOND

Verzorgd door de Molukse gemeenschap van Gennep

Datum donderdag 21 november 2019

Tijd 19:00 uur

Inloop 18:30

Locatie Kenniskeuken (souterrain bibliotheek Gennep)

De avond start om 19.00 uur met de opening van de expositie ‘Molukse kerk in de polder‘ en de presentatie van het gelijknamige boek. Aansluitend vertelt de Gennepse Julia Tomasilla-Snell hoe zij als 4-jarige samen met haar ouders, broers en zusters in 1951 vanuit de Molukken naar Nederland kwam. Op het programma staat verder een modeshow,  muziek en veel meer. Een gezellige culturele avond dus, waar iedereen van harte welkom is. Neem kennis van de informatie over de geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Gennep en geniet van de zang en dans; en natuurlijk ook van de heerlijke hapjes.

Aankomst Molukkers in 1951
Groepsfoto voor het stadhuis van Gennep

Molukse geschiedenis

Julia Tomasila-Snell kwam in 1951 als vier-jarige samen met haar ouders, broers en zusters  in Nederland aan. Tijdens de Molukse avond vertelt ze waarom de ca. 12.500 Molukkers toen naar Nederland kwamen. Ze gaat in op de band tussen Nederland en Indonesië, in het bijzonder op die met de Molukse eilanden. Tevens komt het leven in woonoord Genapium en Gennep in beeld.

Met behulp van een diavoorstelling maakt ze haar verhaal visueel.

 

Cultuur

De al zes jaar bestaande Moluks- Indische ouderenopvang is er op gericht om de eenzaamheid onder de ouderen terug te dringen. Iedere  maandag van 10.30 tot 15.30 uur worden door vrijwilligers activiteiten georganiseerd in het gebouw van de Stichting  Tjenke Muda  (jonge kruidnagel), Prinses Margrietstraat 20 in Gennep. Muziek en dans is voor veel van de deelnemers een ware passie. Het is niet alleen leuk, maar ook belangrijk, om ervaringen en cultuur met elkaar te kunnen delen. Regelmatig vinden dan ook muziek- en dansuitvoeringen plaats, in (en buiten) de omgeving van Gennep. Getooid in prachtige kleding en begeleid met de klanken van de Tifa´s, trommels die worden bespeelt door de Tifagroep Tahurie uit Cuijk en omgeving.

Indicatief programma

18.30 uur            Inloop, De bezoekers worden getrakteerd op cake en koffie/thee. Dit gebeurt op de begane grond van de Bibliotheek Gennep. Tijdens de inloop zal een koor Vocal Group Immanuel enkele liederen vertolken.

19.00 uur            officiële opening van de expositie

19.15 uur            documentaire van ca. 20 minuten

19.40 uur            gelegenheid om de expositie te bekijken

20.00 uur            tweede optreden van Vocal Group Immanuel

20.10 uur            aanvang lezing Julia Tomasila

21.00 uur            pauze met hapjes, koffie/thee

21.15 uur            dans, muziek en modeshow met Seth Wattimena als spreekstalmeester

22.00 uur            afsluiting  (kan mogelijk uitlopen tot ca. 22.15 uur)