Stockholm
09 Dec, Saturday
-1° C
TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

28 september 2019: Burendag Gennep in teken Jaar van de Ontmoeting!

Op zaterdag 28 september 2019 is het weer zover! Nederland viert dan massaal de jaarlijkse Burendag. Ruim 1 miljoen mensen doen er aan mee. Burendag is een dag die je samen met je buurt viert op de zaterdag van het 4eweekend van september. Ook in Gennep wordt ieder jaar op verschillende plekken Burendag gevierd met bijv. een spellenmiddag of een buurtbarbecue.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten. Door samen een kopje koffie of thee te drinken neem je even tijd voor elkaar  en versterk je het contact. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag.

In Gennep staat Burendag dit jaar in het teken van het Jaar van de Ontmoeting 2019.

Dankzij de medewerking van supermarkt Jan Linders kan er in iedere deelnemende buurt iets lekkers bij de koffie/thee worden aangeboden.

Gennep-Zuid

Ook dit jaar worden in het kader van de Nationale Burendag activiteiten georganiseerd in Gennep-Zuid. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur zijn alle bewoners van Gennep-Zuid van harte welkom op het Norbertplein.

Van 12.00 uur tot 16.00 uur is er voor de kinderen de mogelijkheid hun speelgoed te verkopen tijdens de kinderrommelmarkt.

Het Norbertplein zal feestelijk aangekleed zijn en voor de volwassenen is er een gratis kopje koffie/thee. Ook staan er diverse multiculturele kraampjes waar lekkernijen verkrijgbaar zijn. Voor de kinderen is er de mogelijkheid een bonnenkaart te kopen voor € 1,50. Met deze kaart kunnen ze een bekertje ranja, een zakje chips en kinderfrietje halen. Ook staat er een draaimolen en een springkussen. Voor volwassenen is er gekoelde frisdrank, bier en wijn te koop voor een klein prijsje.  Er wordt gezorgd voor voldoende zitplekken voor de “oudere” wijkgenoten.

Tijdens de Burendag wordt de huiskamer van Gennep-Zuid geopend. Enkele vrijwilligers staan klaar om te laten zien wat er tot nu toe is gebeurd en om informatie te geven over openingstijden e.d.. De opbrengst van de verkoop van de drank tijdens de Burendag is bestemd voor het huiskamerproject van Gennep-Zuid.

Gennep-West

Van 14.00 uur tot 18.00 uur is er, zoals elk jaar, weer een Burendag-feest rondom de Beweegtuin en op de parkeerplaats achter het verpleeghuis van Norbertus. Bij slecht weer worden de activiteiten verplaatst naar het Atrium van Norbertus. Er zullen verschillende optredens zijn: Wim met z’n poppenkast, Mr. Diamond met een wervelende show, Morris met z’n disco en de Jeugd Joeks Kapel d’r An.

Tijdens de rommelmarkt kan iedereen proberen zijn/haar spulletjes te verkopen. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd: tegen inlevering van een bon kunnen er frites of snacks worden gekocht. Bij goed weer is er ook ijs verkrijgbaar. De koffie en thee worden verzorgd door Norbertushof.

Buurtvereniging De Sprokkelaars (Milsbeek)

De hele straat  Sprokkelveld wordt tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer ten behoeve van de huis-aan-huis rommelmarkt. Alle leden kunnen hun spullen verkopen vanaf hun eigen oprit. Dorpsgenoten die in andere straten wonen kunnen ook op een plekje in het Sprokkelveld hun spulletjes verkopen.

De speeltuin wordt het verzamelpunt waar volwassen buurtgenoten een kopje koffie of thee met een stukje vlaai (beschikbaar gesteld door Jan Linders) kunnen nuttigen. Voor de kinderen is er limonade en worden activiteiten georganiseerd.

Arendstraat

In de Arendstraat zullen activiteiten plaatsvinden waarbij alle buurtbewoners, jong en oud, welkom zijn. Onze (klein)kinderen spelen steeds meer buiten en daar zijn we heel erg blij mee.Om de straat wat veiliger te maken voor onze kinderen willen we deze dag ‘veiligheids’-borden ophangen waarop gevraagd wordt om de snelheid te matigen. We openen onze “veilige straat” feestelijk, door de jongste en de oudste straat-bewoner ‘officieel’ een lint te laten knippen. Omdat we de kinderen willen blijven stimuleren om buiten te spelen, komt er deze dag een springkussen.

Maar ook aan de oudere buurtbewoners wordt gedacht. Vroeger was het een traditie om jaarlijks te jeu de boulen op straat. Dat willen we deze dag weer nieuw leven in blazen met een heus jeu de boules toernooi.

Zo gaan we het voor jong en oud een leuke dag maken!

 

ONDERSTEUNING DOOR ORANJE FONDS EN SUPERMARKT JAN LINDERS 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Daarom is het mogelijk om als buurt een aanvraag in te dienen tot maximaal € 400,– om een Burendagactiviteit te kunnen uitvoeren. Vanaf eind juni 2019 kunnen de nieuwe activiteiten weer worden aangemeld en kan er een financiële bijdrage worden aangevraagd bij het Oranje Fonds (www.burendag.nl).

Naast een financiële bijdrage van het Oranje Fonds zorgt supermarkt Jan Linders er voor dat iedere organiserende buurt iets lekkers bij de koffie of thee kan serveren. Met het gratis beschikbaar stellen van vlaaien wil plaatselijke supermarkt Jan Linders bijdragen aan Burendag in het Jaar van de Ontmoeting in de gemeente Gennep.