Stockholm
27 Sep, Wednesday
14° C
TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

7 november: Eurocommissaris Frans Timmermans

Voordracht door de vice-voorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans

Datum donderdag 7 november 2019

Tijd 20:00 uur

Inloop 19:30

Locatie van de Loozaal

AANMELDEN PER E-MAIL: klik HIER

 

JAAR VAN DE ONTMOETING KRIJGT SUPPORT VAN FRANS TIMMERMANS

VICE-VOORZITTER EUROPESE COMMISSIE SPREEKT OP 7 NOVEMBER IN OTTERSUM

Op donderdagavond 7 november 2019 komt Eurocommissaris Frans Timmermans naar Gennep om steun te geven aan het Jaar van de Ontmoeting.  Op uitnodiging van de Stichting Evenementen Gennep (SEG) zal hij een voordracht houden over het Europese beleid met betrekking tot migratie- en vluchtelingenproblematiek.  De bijeenkomst vindt plaats in de Van de Loozaal van het Landgoed Roepaen te Ottersum, is openbaar en gratis toegankelijk. In verband met het beperkt aantal plaatsen is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan per e-mail naar m.leideritz@planet.nl.

 Het hele jaar 2019 staat Gennep in het teken van het Jaar van de Ontmoeting. Met het doel om culturele verschillen tussen de gevestigde inwoners en nieuwkomers te overbruggen werd een scala aan activiteiten ontplooid, vooral door mensen met elkaar in contact te brengen en kennis te laten maken met elkaar en met de diverse culturen die zij in in onze gemeente vertegenwoordigen. Er waren exposities, lezingen, concerten en ontmoetingen met een sociale, religieuze, culturele, culinaire of sportieve insteek. Het Jaar van de Ontmoeting kon ondermeer rekenen op de sympathie van de paters van de congregatie van de Heilige Geest. Eén van hen is pater Frans Timmermans, heer-oom van de bekende en invloedrijke Europese politicus. Dankzij diens bemiddeling heeft Eurocommissaris Frans Timmermans  de uitnoding van de SEG aanvaard om in Gennep zijn visie te geven op vraagstukken die samenhangen met vluchtelingen en de opname van migranten in de gevestigde samenleving.

Aansluitend aan de voordracht zal de heer Timmermans vragen uit de zaal beantwoorden. Om 21:00 uur vertrekt hij weer naar Brussel, maar bezoekers kunnen na afloop van het programma napraten in de informele sfeer van het Landgoed Roepaen.