TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

6 juli 2019: BROODBAKCLUB

Brood is een basisvoedsel, al sinds de prehistorie en in grote delen van de wereld. Er is een enorme verscheidenheid aan brood. Over dat bijzondere product valt dus ook veel te vertellen. En als mensen uit verschillende landen elkaar ontmoeten, kunnen ze ook verhalen vertellen over de wijze waarop zij hebben geleerd om brood te maken (bakken, stomen of koken) en bij welke gelegenheden ze het eten. Tijdens hun maaltijden, als tussendoortje of als onderdeel van religieuze rituelen. 

Voor de broodbakclub was dat reden om tijdens het Jaar van de Ontmoeting 2019 op verschillende manieren en bij verschillende gelegenheden, brood te gaan bakken. In de openlucht, met ovens die op hout worden gestookt.

De aftrap werd gegeven op zaterdag 29 juni, tijdens de Wereldmuziekdag van SumMmertime. Op zaterdagmiddag 6 juli wordt er brood gebakken op de binnenplaats van Museum Het Petershuis, tijdens de opening van de expositie ONTMOETING II. Die begint om 3 uur ‘s-mddags. En tijdens de Open Monumentendagen, op 14 en 15 september, wordt  brood gebakken bij het kasteel Heijen, dat dan ook te bezichtigen is.

Tijdens al die gelegenheden worden de bezoekers van de broodbakclub bevraagd over hun bijzondere, grappige of opmerkelijke ervaringen met het product brood. We zijn benieuwd naar de publicatie die dat gaat opleveren!