TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

Leerlingen basisonderwijs op zoek naar oorlogsverhalen

Acht basisscholen hebben ingetekend op het door door de cultuurcoach van Stichting Doejemee ontwikkelde project voor het primair onderwijs. De aftrap voor het project vond plaats op woensdag 12 februari 2020, precies 75 jaar nadat Gennep door de Highlanddivisie werd bevrijd van de Duitse bezetter.

In dit project worden de kinderen gestimuleerd om op zoek te gaan naar verhalen over de oorlog, bijvoorbeeld bij grootouders, uit boeken, exposities of tijdens de demonstraties van 14 t.e.m. 16 februari, door reenactors bij het Gennepse stadhuis. Speciaal voor dit project is een keuzekaart gemaakt, ontwikkeld door de kinderen in samenspraak met aanbieders van informatie, zoals cultuurhistorische verenigingen, het museum en de bibliotheek. De verhalen die zij op die wijze vinden, worden op creatieve wijze verbeeld in tekst, muziek, drama en dans, of in tekeningen en schilderijen. De opbrengst van al deze inspanning zal door de kinderen worden gepresenteerd tijdens de Koningsspelen op 17 april 2020.

Hieronder een impressie van de activiteiten op een tweetal scholen, te weten De Ratel in Gennep en de Drie Vijvers in Milsbeek.