TOP
Image Alt

Evenementen Gennep

28 september: VOLGEND UITSTAPJE MET DE WENSBUS

Vanaf februari 2019 stellen de ouderen, verenigd in de afdelingen van de KBO, hun stad of hun dorp voor aan de statushouders. Tijdens een gezellig uitstapje worden bijzondere locaties en Gennep en omgeving bezocht. En dat alles onder het motto: “we ontmoeten én helpen elkaar”. Klik HIER voor een verslag van het uitstapje van zaterdag 29 juni 2019

De senioren maken de nieuwkomers  meer wegwijs in hun nieuwe woonomgeving; aan de statushouders wordt gevraagd de helpende hand te bieden aan ouderen die minder goed ter been zijn. Aan het programma wordt deelgenomen door 65 plussers uit de gemeente Gennep en door statushouders die in de afgelopen vier jaar in de gemeente zijn komen wonen.De bus wordt bestuurd door de (vrijwillige) chauffeurs van de Wensbus.

De uitstapjes vinden tussen februari en oktober plaats, in principe op iedere laatste zaterdag van de maand. Met uitzondering van de maand april, in verband met Koningsdag.

Klik HIER voor een foto-impressie van het uitstapje op 29 juni 2019

Klik HIER voor een verslag van het uitstapje op 23 februari 2019

Opzet uitstapjes

10.00 uur Start  Europaplein. In het gebouw de ‘Goede Herder’ wordt  koffie gedronken.   

10.30 uur vertrek, rondritje met bezoek activiteit (bijvoorbeeld de Smees in Ven-Zelderheide of de Jacobsladder in Milsbeek).

12.30 / 13.30 lunch locatie uitzoeken mogelijk bij Koos in Ottersum. Met voedingsvoorschriften in verband met religie wordt rekening gehouden.

13,30 / 16.00 uur rondrit in gemeente Gennep, bezichtigen (afhankelijk van weer) enkele voor Gennep bepalende lokaties, zoals Genneperhuis / diverse kerken en kappelletjes / Loswal / kasteel Heijen / Rijkswald / grens. Eventueel afhankelijk van het weer aanpassen met een wandeling of korte picknick.

16.00 uur Aankomst Kenniskeuken (bibliotheek) afsluiten met koffie / thee.

 

Afhankelijk van de samenstelling groep kan het programma worden aangepast.

De begeleiding wordt verzorgd door 4 personen van de KBO (OOGG).